So zníženým obsahom sacharidov, vhodné pre diabetikov a pri redukčnej diéte!
Obľúbené tradičné bryndzové halušky na zdravší spôsob!
So zníženým obsahom sacharidov, vhodné pre diabetikov a pri redukčnej diéte!
Dia-Wellness Bryndzové halušky
Ingrediencie na prípravu zdravých halušiek:
1200 g zemiakov
400 g Dia-Wellness múkovej zmesi
soľ podľa potreby
voda podľa potreby
alebo
1200 g zemiakov
200 g polohrubej múky
200 g Dia-Wellness Zero-6 koncentrátu
soľ podľa potreby
voda podľa potreby
Ďalšie ingrediencie:
500 g bryndza
300 g slanina údená
Príprava:
Do väčšieho hrnca si dáme variť osolenú vodu a kým nám zovrie, vyškvaríme si obyčajnú údenú voňavú slaninu, ktorú nakrájame na malé kocky a na suchej panvici bez tuku vytopíme maličké škvarky. Slanina si sama pustí tuku dosť. Hotové škvarky vypneme a dáme bokom.
Očistené a umyté zemiaky nastúhame do misky na najjemnejšom strúhadle. Pridáme trocha soli, polohrubú múku a poriadne premiešame. Veľmi záleží od kvality zemiakov. Ak obsahujú veľa vody a cesto sa vám zdá riedke, zahustite ho ešte podľa potreby múkou do požadovanej konzistencie. V prípade, že zemiaky neobsahujú potrebné množstvo vody, dolejeme vodu podľa potreby. Cesto by malo byť hustejšie, ale nie až príliš...tak, aby ani netieklo, ale aby sa ľahko hádzali do vody halušky. Keď voda v hrnci vrie, odoberieme z misky kus cesta, a halušky pretláčame cez sitko do vriacej vody.
Premiešame varechou a keď vyplávajú na povrch, varíme ďalej.
Keď voda začne vrieť, teplotu znížime a ešte krátko halušky povaríme.
Premiešame a dovaríme, aby neboli surové, ale ani aby sa nerozvarili.
Do väčšej hlbšej nádoby si rozdrvíme čerstvú bryndzu a prilejeme k nej troška masti z vyškvarenej slaniny.
Uvarené halušky z hrnca vyberáme sitkom a hádžeme ich rovno do nádoby s pripravenou bryndzou.
Takto obvaríme všetky halušky a premiešame ich s bryndzou.
Ani ja halušky nepreplachujem vodou, ba naopak, pridám do hotových i "haluškovicu" - vodu, v ktorej sa halušky varili, čím sa hotová bryndzová masa stane jemnejšia. Pri servírovaní dáme na tanier halušky a polejeme ich slaninkovými škvarkami.
So zníženým obsahom sacharidov, vhodné pre diabetikov a pri redukčnej diéte!
Dia-Wellness Bryndzové halušky
Ingrediencie na prípravu zdravých halušiek:
1200 g zemiakov
400 g Dia-Wellness múkovej zmesi
soľ podľa potreby
voda podľa potreby
alebo
1200 g zemiakov
200 g polohrubej múky
200 g Dia-Wellness Zero-6 koncentrátu
soľ podľa potreby
voda podľa potreby
Ďalšie ingrediencie:
500 g bryndza
300 g slanina údená
Príprava:
Do väčšieho hrnca si dáme variť osolenú vodu a kým nám zovrie, vyškvaríme si obyčajnú údenú voňavú slaninu, ktorú nakrájame na malé kocky a na suchej panvici bez tuku vytopíme maličké škvarky. Slanina si sama pustí tuku dosť. Hotové škvarky vypneme a dáme bokom.
Očistené a umyté zemiaky nastúhame do misky na najjemnejšom strúhadle. Pridáme trocha soli, polohrubú múku a poriadne premiešame. Veľmi záleží od kvality zemiakov. Ak obsahujú veľa vody a cesto sa vám zdá riedke, zahustite ho ešte podľa potreby múkou do požadovanej konzistencie. V prípade, že zemiaky neobsahujú potrebné množstvo vody, dolejeme vodu podľa potreby. Cesto by malo byť hustejšie, ale nie až príliš...tak, aby ani netieklo, ale aby sa ľahko hádzali do vody halušky. Keď voda v hrnci vrie, odoberieme z misky kus cesta, a halušky pretláčame cez sitko do vriacej vody.
Premiešame varechou a keď vyplávajú na povrch, varíme ďalej.
Keď voda začne vrieť, teplotu znížime a ešte krátko halušky povaríme.
Premiešame a dovaríme, aby neboli surové, ale ani aby sa nerozvarili.
Do väčšej hlbšej nádoby si rozdrvíme čerstvú bryndzu a prilejeme k nej troška masti z vyškvarenej slaniny.
Uvarené halušky z hrnca vyberáme sitkom a hádžeme ich rovno do nádoby s pripravenou bryndzou.
Takto obvaríme všetky halušky a premiešame ich s bryndzou.
Ani ja halušky nepreplachujem vodou, ba naopak, pridám do hotových i "haluškovicu" - vodu, v ktorej sa halušky varili, čím sa hotová bryndzová masa stane jemnejšia. Pri servírovaní dáme na tanier halušky a polejeme ich slaninkovými škvarkami.